Reablement

De vereniging

De vereniging helpt organisaties om het gedachtegoed van reablement zelf tot ontwikkeling te brengen door het samen organiseren van lokale netwerken, bijeenkomsten en leertrajecten.

De Vereniging Reable Nederland (hierna Reable Nederland) is een initiatief van een aantal grote zorgaanbieders die het gedachtegoed van reablement omarmen. Zilveren Kruis en VWS steunen dit initiatief.

Gebaseerd op (het ontwikkelen van) een gemeenschappelijke visie, informatie, praktijkervaringen, inzicht, reflectie en oefening. Het is een beweging vóór en dóór burgers, hulpverleners, managers, directeuren, bestuurders en (lokale) overheid. We helpen elkaar onszelf te helpen. Samen zorgen we ervoor dat we de kwaliteit van leven verbeteren, het werk voor hulpverleners aantrekkelijk maken en de zorg toegankelijk en betaalbaar houden. Reablement is een meerjarige beweging met duurzame effecten op de lange termijn blijkt ook uit onderzoek.

Onze ambitie is groot. Doe je mee? We willen de beweging rondom reablement in heel Nederland verder op gang brengen. De belangstelling voor reablement is omvangrijk en reablement komt ook steeds vaker in beleidstukken en publicaties terug. Het is nú tijd voor de volgende stap!

Het team

Ons team bestaat uit intrinsiek gedreven en ervaren mensen. Wij leveren vanuit het gedachtegoed reablement graag onze bijdrage aan het ontwikkelen van andere manieren van organiseren en werken in de ouderenzorg. Graag stellen wij ons voor. Heb je een vraag? Mail ons.

Directeur

Rudi Westendorp

Directeur

Ronald Simons

Communicatieadviseur

Marieke Hoekwater

Trainer & Coach

Kirsten Tinneveld Madsen

Trainer & Coach

Laura Soudijn

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Reable Nederland via info@reablenederland.nl

Lid worden

Wil je als organisatie echt een verandering bewerkstelligen in de ouderenzorg? Word dan lid! Binnen de vereniging vind je een groep van bevlogen zielsverwanten en de gelegenheid om niet alleen over reablement te praten maar het ook daadwerkelijk te doen.